Projects

Ορθοπεδικό Ιατρείο

Ορθοπεδικό Ιατρείο 2019

Το project αφορά στο σχεδιασό ιατρείου ορθοπεδικού, μαζί με χώρο για συνεδρίες φυσικοθεραπείας. Ο τελευταίος χώρος, εγκιβωτίστηκε σε ενα παράγωνο σχέδιο που ανοίγει περισσότερο το χώρο αναμονής, και επενδύεται με ραμποτέ ξύλο ώστε να είναι πιο οικείο σε υφή προς τους χρήστες της αίθουσας- πράγμα που παραπέμπει και στην άνεση που αισθάνεται κανείς φεύγοντας απο μια συνεδρία φυσικοθεραπείας.

Ξενοδοχείο Europa

Ξενοδοχείο Europa 2019

Πρόκειται για διατηρητέο ξενοδοχείο στην οδό Βαλαωρίτου, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τα διακοσμητικά στοιχεία αποκαταστάθηκαν και ανασχεδιάστηκαν και προτιμήθηκαν χρώματα θερμής γκρι παλέτας, ώστε να προκαλεί μια κόντρα αντίθεση μεταξύ του ρομαντικού και του μοντέρνου.

Εστιατόριο στο Μόναχο

Εστιατόριο στο Μόναχο 2019

Το πρότζεκτ αφορά σε σχεδιασμό εστιατορίου ελληνικής κουζίνας στο Μόναχο. Τα υλικά παραπέμπουν σε παραδοσιακά μοτίβα της Ελλάδας, όπως τα ψαθωτά καλάθια στο κάθισμα του σκαμπώ και το μωσαϊκό στο δάπεδο. Η ιδιαιτερότητα του χώρου με τις παράγωνες πλευρές και καμία παραλληλία, βοήθησαν στη σύνθεση μιας κατασκευής κανάβου απο μέταλλο σε γαλάζιο χρώμα, που όρισε την κίνηση του εισερχόμενου στο εστιατόριο και τον τρόπο παραγγελίας.

Πολύγωνο Διαμέρισμα

Πολύγωνο Διαμέρισμα 2019

Υπήρξε δυσκολία στο σχεδιασμό των χώρων διημέρευσης, καθώς η περίμετρος του διαμερίσματος δεν είχε παράλληλες πλευρές και υπήρχαν έντονες γωνίες. Απομονώθηκαν οι διάδρομοι και οι άξονες κίνησης που χρειαζόταν το διαμέρισμα ώστε να λυθεί η κίνηση από το ένα άκρο ως το άλλο, και δημιουργήθηκαν οι απαραίτητοι χώροι που παραλάμβαναν τις γωνίες των μη παράλληλων αυτών αξόνων. Συνδυαστικά αυτοί οι χώροι αποτελούσαν και την εκτόνωση άλλων χώρων, όπως η είσοδος. Επιλέχθηκαν υλικά σε γήινους τόνους, όπως η ιβουάρ λάκα, το χρώμα της ελιάς στους τοίχους και δρύινες επιφάνειες.

Κυρίως Υπνοδωμάτιο στην Γένοβα

Κυρίως Υπνοδωμάτιο στην Γένοβα 2019

Το έργο αφορά σε εξοχική κατοικία στο Chiavari της Γένοβα. Η ανάγκη ενός νέου υπνοδωματίου στην οικογένεια, έφερε το master bedroom σε ενα μικρότερο δωμάτιο, με δύσκολη διάταξη καθώς ήταν πολύ γραμμικό με μικρό πλάτος και μεγάλο μήκος. Επιλέχθηκε η δημιουργία βεστιάριου με ενα ελαφρύ διαχωριστικό στην είσοδο, και το κρεβάτι τοποθετήθηκε έτσι ώστε να έχει θέα στη θάλασσα της Liguria. Τα υλικά που επιλέχθηκαν ήταν δρυς και δάπεδο απο πατητή τσιμεντοκονία σε υπόλευκο χρώμα.

Vellum

Vellum 2019

Τα γραφεία της εταιρίας Vellum σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από το γραφείο μας. Δεύτερη ανακαίνιση γραφείων για τη Vellum Educational Services. Η στροφή του κανάβου σχεδίασης και ο συνδυασμός των σχημάτων με τον αρχικό κάναβο της δομής των γραφείων, δημιουργούν πέντε υποχώρους που δεν είναι αναγνώσιμοι με την πρώτη επίσκεψη. Το φως διοχετεύεται απο τα μπροστά γραφεία στα πίσω, μέσω γυάλινων πετασμάτων και μεγάλης δίφυλλης πόρτας. Το στυλ που επιλέχθηκε ήταν Nordic Design με λεπτομέρειες απο το χρώμα που είναι τα λογότυπα της εταιρείας.

Στο πέρας της ολοκλήρωσης της ανακαίνησης των γραφείων, το Open House Thessaloniki, με εμπνευση το εργο μας “Γραφειο στην Αγιου Μηνα”, σχεδίασε τσάντες! Εμπνευση του pattern της τσαντας ειναι το ψαροκοκκαλο το οποιο χρησιμοποιηθηκε ως επενδυση δαπεδων και τοιχων.