To έργο αφορά στην ολική ανακαίνιση τριώροφης μονοκατοικίας στο Νόμο Πανοράματος.
Από κοινού με τους ιδιοκτήτες αποφασίστηκε μια πιο open plan αντιμετώπιση του εσωτερικού, δημιουργώντας ενιαίους χώρους. Έτσι, απαιτήθηκε μια περισσότερο ολιστική προσέγγιση ανά,εσα στους χώρους διημέρευσης, χωρίς όμως να χάσει ο κάθε χώρος το βασικό του χαρακτήρα.
Η κουζίνα με τα ανοίγματα και τον προσανατολισμό που διαθέτει, την άμεση πρόσβαση στον κήπο και το χαρακτηριστικό της ως εστία της κατοικίας, μας ενέπνευσε για μια σκηνογραφία αποικιακού στυλ, με αέρινες κουρτίνες και ανοιχτόχρωμα χρώματα. Τοποθετήθηκε νησίδα κεντρικά για να δώσει ένα πιο σύγχρονο στυλ στο χώρο που συγκεντρώνεται η οικογένεια.
Παράλληλα, στο σαλόνι το κεντρικό τζάκι, είχε την ανάγκη ενός επιτιμίου σχεδίου για να ολοκληρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση, και με την ανάγκη των ιδιοκτήτων για γραφείο, δημιουργήθηκε μια σύνθεση που ακύρωνε όλες τις χρήσεις: γραφείο, έπιπλο τηλεόρασης, αποθήκευση και βιβλιοθήκη. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέχθηκε δρυς σε σκούρο χρώμα, καθώς πρόκειται για τον κυρίαρχο όγκο του σαλονιού.
Οι καναπέδες και οι πολυθρόνες σχεδιάστηκαν σε φαρδιές γραμμές, με μελέτη για την άνετη χρήση τους από τους ιδιοκτήτες, αλλά και σε γήινα χρώματα που δεν ανταγωνίζονται το δάπεδο. Η μονή έντονη πινελιά χρώματος είναι οι πολυθρόνες με έμπνευση από τις αντίστοιχες της cassina, σε οινοπνευματί χρώμα. Τέλος, ένα άνετο τραπέζι σε ίδιο υλικό και χρώμα με τη βιβλιοθήκη, συγκεντρώνει όλα τα έπιπλα γύρω του, μεταφέροντας εκεί το κέντρο του σαλονιού.
Ως μεταβατικό στάδιο αναμεσά στους δύο χώρους, η τραπεζαρία, η οποία αφέθηκε σε ουδέτερο στυλ, με διαφάνεια και αυστηρή γραμμή στο τραπέζι και ανοιχτόχρωμες καρέκλες, ώστε να λειτουργεί περισσότερο ως απορροφητής εντάσεων από τους δυο εντάσεων χώρους.
Στο δάπεδο τοποθετήθηκε ψαροκόκαλο δρυς, ώστε η λεπτομέρεια που έχει, να γίνει ο βασικός τρόπος ενοποίησης των υποχώρων, νοητά και αισθητικά.
Τα φωτιστικά, όλα με μπρονζέ λεπτομέρειες, όπως και τα πόμολα των επίπλων αλλά και γυαλιά αντί καπέλων, συνδυάζονται με τα θερμά χρώματα του εσωτερικού και δίνουν την απαραίτητη λάμψη που χρειάζεται ώστε να δείξει όλο το εσωτερικό περισσότερο αστικό. Γραμμικοί σχεδιασμοί και γραφιστικές παραπομπές, ενισχύουν νοητά τους άξονες κίνησης και τα σημεία στάσης.
Στα υπνοδωμάτια προτιμήθηκαν περισσότερο γήινοι τόνοι, και ελαφριές κατασκευές, ώστε η θέα του Θερμαϊκού να είναι το βασικό έκθεμα του χρήστη. Τζάμια στις συναρμογές των τοίχων ώστε να «ξεκολλάνε» από τα όρια, γυψοσανίδες για εσοχές ώστε να αποφευχθούν έπιπλα, ραφιέρες κλπ. είναι κάποια από τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για αυτό το σκοπό.
Στο master bath επιλέχθηκε για το δάπεδο μεγάλο πλακάκι με όψη μάρμαρου καραρας, και γήινοι τόνοι στον τοίχο, καθώς θέληση των ιδιοκτήτων ήταν να έχουν walk in ντουζιέρα με τζαμαρία και ελεύθερης τοποθέτησης μπανιέρα. Τα wc εξοπλίστηκαν με μικρότερα έπιπλα και τη λιγότερη δυνατή χρήση πλακιδίων, ώστε να μοιάζουν περισσότερο σε χώρους διημέρευσης, παρά σε υγρούς χώρους.
Αρχιτεκτονική μελέτη: KOSTOGLOU ARCHITETTURA
Επίβλεψη κατασκευής: KOSTOGLOU ARCHITETTURA
Έπιπλα: ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΙΔΗΣ- ΠΑΡΙΤΣΗΣ
Ειδικές κατασκευές: ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΙΔΗΣ- ΠΑΡΙΤΣΗΣ
Κουζίνα: ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΙΔΗΣ- ΠΑΡΙΤΣΗΣ
Πόρτες: ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΙΔΗΣ- ΠΑΡΙΤΣΗΣ
Πλακάκια: ΖΑΡΤΑΛΟΥΔΗΣ
Είδη υγιεινής: ΖΑΡΤΑΛΟΥΔΗΣ
Μπανιέρα ελεύθερης τοποθέτησης: ΚΙΣΚΙΝΙΔΗΣ
Δάπεδο: ΡΟΥΝΤΟΣ
Γυαλοπίνακες: ΡΗΜΠΑΣ GLASS ΚΑΙ GOMELAS GLASS
Κόριαν: ΤΣΙΓΚΕΝΟΠΟΥΛΟΣ
Φώτα: ΒOSS FOSS