Projects / Commercial

Ορθοπεδικό Ιατρείο

Ορθοπεδικό Ιατρείο 2019

Το project αφορά στο σχεδιασό ιατρείου ορθοπεδικού, μαζί με χώρο για συνεδρίες φυσικοθεραπείας. Ο τελευταίος χώρος, εγκιβωτίστηκε σε ενα παράγωνο σχέδιο που ανοίγει περισσότερο το χώρο αναμονής, και επενδύεται με ραμποτέ ξύλο ώστε να είναι πιο οικείο σε υφή προς τους χρήστες της αίθουσας- πράγμα που παραπέμπει και στην άνεση που αισθάνεται κανείς φεύγοντας απο μια συνεδρία φυσικοθεραπείας.

Ξενοδοχείο Europa

Ξενοδοχείο Europa 2019

Πρόκειται για διατηρητέο ξενοδοχείο στην οδό Βαλαωρίτου, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τα διακοσμητικά στοιχεία αποκαταστάθηκαν και ανασχεδιάστηκαν και προτιμήθηκαν χρώματα θερμής γκρι παλέτας, ώστε να προκαλεί μια κόντρα αντίθεση μεταξύ του ρομαντικού και του μοντέρνου.

Εστιατόριο στο Μόναχο

Εστιατόριο στο Μόναχο 2019

Το πρότζεκτ αφορά σε σχεδιασμό εστιατορίου ελληνικής κουζίνας στο Μόναχο. Τα υλικά παραπέμπουν σε παραδοσιακά μοτίβα της Ελλάδας, όπως τα ψαθωτά καλάθια στο κάθισμα του σκαμπώ και το μωσαϊκό στο δάπεδο. Η ιδιαιτερότητα του χώρου με τις παράγωνες πλευρές και καμία παραλληλία, βοήθησαν στη σύνθεση μιας κατασκευής κανάβου απο μέταλλο σε γαλάζιο χρώμα, που όρισε την κίνηση του εισερχόμενου στο εστιατόριο και τον τρόπο παραγγελίας.

Vellum

Vellum 2019

Τα γραφεία της εταιρίας Vellum σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από το γραφείο μας. Δεύτερη ανακαίνιση γραφείων για τη Vellum Educational Services. Η στροφή του κανάβου σχεδίασης και ο συνδυασμός των σχημάτων με τον αρχικό κάναβο της δομής των γραφείων, δημιουργούν πέντε υποχώρους που δεν είναι αναγνώσιμοι με την πρώτη επίσκεψη. Το φως διοχετεύεται απο τα μπροστά γραφεία στα πίσω, μέσω γυάλινων πετασμάτων και μεγάλης δίφυλλης πόρτας. Το στυλ που επιλέχθηκε ήταν Nordic Design με λεπτομέρειες απο το χρώμα που είναι τα λογότυπα της εταιρείας.

Στο πέρας της ολοκλήρωσης της ανακαίνησης των γραφείων, το Open House Thessaloniki, με εμπνευση το εργο μας “Γραφειο στην Αγιου Μηνα”, σχεδίασε τσάντες! Εμπνευση του pattern της τσαντας ειναι το ψαροκοκκαλο το οποιο χρησιμοποιηθηκε ως επενδυση δαπεδων και τοιχων.

Διαιτολογικό Κέντρο

Διαιτολογικό Κέντρο 2019

Το πρότζεκτ αφορά σε μελέτη και σχεδιασμό διαιτολογικού ιατρείου στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης. Το target group είναι κυρίως παιδιά, για το λόγο αυτό επιλέχθηκαν πολυμορφικές κατασκευές – παιχνίδια ως διαχωριστικό στο χώρο αναμονής και το κεντρικό ιατρείο. Για τον ίδιο λόγο και τα χρώματα είναι έντονα, και οι υφές πιο μαλακές.

Info Point Στη Νέα Παραλία

Info Point Στη Νέα Παραλία 2019

To project αφορά σε περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης, Info Kiosk, τοποθετημένο στη παραλία, δίπλα στο Βασιλικό Μέγαρο, τον Λευκό Πύργο και την αρχή του νεοπολιτιστικού άξονα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το έργο κατασκευάστηκε με την επιχορήγηση του ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου , το 2018, και σε συνεργασία με το γραφείο της Νατάσας Χατζηαγγέλη, που είχε αναλάβει το σχεδιασμό καθώς και το graphic design του δαπέδου. To δάπεδο εχει κατασκευαστεί απο layers χρωματιστής ρητίνης, που δίνουν την ψευδαίσθηση της αλληλοεπικάλυψης και της διαφάνειας. Χαράχθηκε με τη χρήση κανάβου, και επιστρώθηκε τελικά με βερνίκι μέγιστης αντανάκλασης για μεγαλύτερη αντοχή και πιο ανάλαφρη αίσθηση, συσχετιζόμενο πάντα με τη θαλάσσα η οποία βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση. Το δάπεδο ειναι το κυρίαρχο στοιχείο του περίπτερου, καθώς όλα τα υπόλοιπα έχουν κατασκευαστεί σε ουδέτερες και λευκές αποχρώσεις.