Projects / Residential

Πολύγωνο Διαμέρισμα

Πολύγωνο Διαμέρισμα 2019

Υπήρξε δυσκολία στο σχεδιασμό των χώρων διημέρευσης, καθώς η περίμετρος του διαμερίσματος δεν είχε παράλληλες πλευρές και υπήρχαν έντονες γωνίες. Απομονώθηκαν οι διάδρομοι και οι άξονες κίνησης που χρειαζόταν το διαμέρισμα ώστε να λυθεί η κίνηση από το ένα άκρο ως το άλλο, και δημιουργήθηκαν οι απαραίτητοι χώροι που παραλάμβαναν τις γωνίες των μη παράλληλων αυτών αξόνων. Συνδυαστικά αυτοί οι χώροι αποτελούσαν και την εκτόνωση άλλων χώρων, όπως η είσοδος. Επιλέχθηκαν υλικά σε γήινους τόνους, όπως η ιβουάρ λάκα, το χρώμα της ελιάς στους τοίχους και δρύινες επιφάνειες.

Κυρίως Υπνοδωμάτιο στην Γένοβα

Κυρίως Υπνοδωμάτιο στην Γένοβα 2019

Το έργο αφορά σε εξοχική κατοικία στο Chiavari της Γένοβα. Η ανάγκη ενός νέου υπνοδωματίου στην οικογένεια, έφερε το master bedroom σε ενα μικρότερο δωμάτιο, με δύσκολη διάταξη καθώς ήταν πολύ γραμμικό με μικρό πλάτος και μεγάλο μήκος. Επιλέχθηκε η δημιουργία βεστιάριου με ενα ελαφρύ διαχωριστικό στην είσοδο, και το κρεβάτι τοποθετήθηκε έτσι ώστε να έχει θέα στη θάλασσα της Liguria. Τα υλικά που επιλέχθηκαν ήταν δρυς και δάπεδο απο πατητή τσιμεντοκονία σε υπόλευκο χρώμα.

Σχεδιασμός Κουζίνας

Σχεδιασμός Κουζίνας 2019

Οι ανάγκες των οικογενειών αλλάζουν καθώς έρχονται νέα μέλη. Έτσι στο συγκεκριμένο έργο, οι χρήστες είχαν ανάγκη από μία κουζίνα περισσότερο εξωστρεφή ως προς τους άλλους χώρους του σπιτιού, με δυνατότητα ενοποίησης με το σαλόνι και κατάργηση της τραπεζαρίας που έκλεινε το χώρο. Συγχωνεύτηκαν λοιπόν οι δύο αυτές ανάγκες της εστίασης και της μαγειρικής και δημιούργησαν μια ενιαία πορεία κίνησης, κατά την οποία ο χρήστης κινείται στην κουζίνα και καταλήγει στη ροτόντα- μέρος συνάντησης της οικογένειας. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν φωτεινά και ανοιχτόχρωμα ώστε να ο σχεδιασμός της κουζίνας να είναι πιο ήπιος σε σχέση με το σαλόνι που πλέον βρίσκονται στον ίδιο χώρο.

Προκατασκευασμέη Κατοικία

Προκατασκευασμέη Κατοικία 2019

Οι σύγχρονες ανάγκες ζωής, η ελαχιστοποίηση της παραμονής των ανθρώπων στην κατοικία τους και η λαίμαργη αναζήτηση επιπλέον χώρου, οδηγούν πολλούς από εμάς στην ανάγκη αποτίναξης αυτού του άγχους και την επιλογή μιάς μικρής κατοικίας (minimum living) ως βέλτιστη λύση. Η πρόκληση του σχεδιασμού ενός χώρου, που θα πληροί μόνο τις βασικές ανάγκες, προϋποθέτει την αποσύνθεση και αποδόμηση του μεγαλύτερου μέρους του τρόπου ζωής μας. Η αρχιτεκτονική σύνθεση εκ νέου, οδήγησε σε έξυπνες λύσεις, εκτός των ορίων του «άνετου» και του συνηθισμένου, και έδωσε στους χρήστες μια αίσθηση πως κατι σχεδιάστηκε ακριβώς για τα μέτρα τους και τις ανάγκες τους, αίσθηση που κάνει τον καθένα να αισθάνεται μοναδικός, έστω και σε μικρό χώρο.

Κλασσική Κατοικία στη Βέροια

Κλασσική Κατοικία στη Βέροια 2019

Στο συγκεκριμένο έργο, προτιμήθηκαν κλασσικές γραμμές , που αντανακλούν την προσωπικότητα των κατοίκων του. Art deco και εκλεκτικιστικές γραμμές σε ντουλάπες και οροφές, δίνουν βαρύτητα στο χώρο, χωρίς όμως να τον μπουκώνουν καθώς τα χρώματα που επιλέχθηκαν είναι λάκες και πατίνες. Τα υφάσματα είναι σε παλ αποχρώσεις ώστε να ταιριάζουν με τα κλασσικά χαλιά και το ξύλινο μασίφ δάπεδο.

Διαμέρισμα Υφών

Διαμέρισμα Υφών 2019

Πρόκειται για ρετιρέ στην οδό Εγνατίας, δίπλα στην Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι ανάγκες των ιδιοκτητών, οδήγησαν στην κατασκευή του ενός υπνοδωματίου στο μπροστά χώρο του σπιτιού. Για το λόγο αυτό, κατά την κατασκευή, επιλέχθηκαν υλικά και ειδικές κατασκευές που να κρύβουν την είσοδο του υπνοδωματίου απο τους χώρους διημέρευσης (όπως πχ frameless πόρτα κλπ). Στην κατοικία έγιναν αποκαταστάσεις επίπλων και παλιών κατασκευών. Επιλέχθηκε η γκρι παλέτα καθώς τα έπιπλα των ιδιοκτητών ήταν έντονων χρωματισμών και με pop επιρροές.