Tag: diamerisma

Διαμέρισμα στον Λευκό Πύργο
Project

Διαμέρισμα στον Λευκό Πύργο 2019

To συγκεκριμένο έργο αφορά στον ανασχεδιασμό ρετιρέ 8ου ορόφου 80 τ.μ. πολυκατοικίας χτισμένης το ‘60, στην οδό Εθνικής Αμύνης Θεσσαλονίκης με θέα τον Λευκό Πύργο. Το διαμέρισμα αποτελείται από το σαλόνι, guest/ TV room, υπνοδωμάτιο, μπάνιο, dining- room και κουζίνα.

Τα στοιχεία της πολυκατοικίας ανήκουν στην Αrt Deco με επιρροές από γαλλικής αρχιτεκτονικής διακοσμητικά στοιχεία τα οποία εντάχθηκαν και στο σχεδιασμό του διαμερίσματος. Στοιχεία που προϋπήρχαν, όπως οι μεταλλικές ράβδοι διατηρήθηκαν και λειτούργησαν ως ελαφρά διαχωριστικά στην τραπεζαρία. Επιπλέον αποκαταστάθηκαν έπιπλα της οικογένειας, ενώ τα καινούρια έπιπλα ακολούθησαν τη γραμμή του Art Deco και του εκτελεστικού στυλ.

Οι χρωματικές παλέτες που επιλέχθηκαν ήταν:
– Δρύινο για το δάπεδο (ψαροκόκαλο ισόβενο και σε παράλληλη διάταξη)
– Παλέτες του γκρι για πολυθρόνες και καρέκλες
– Παλέτες του ροζ για καναπέ και demo (πχ ταπετσαρία ντουλάπας στο guest room)
– Χρυσό και μπρούντζε για τα αξεσουάρ (μεταλλικά τραπεζάκια, φωτιστικά, πόμολα κλπ.)
– Μάρμαρο calacatta για λεπτομέρεις
– Καρυδιά για τα έπιπλα

Δημιουργήθηκε ένα νεό δωμάτιο- TV room, που λειτουργεί ως επέκταση του σαλονιού και ενοποιείται/ διαχωρίζεται μέσω μιας συρόμενης χωνευτής πόρτας σε άσπρη λάκα. Με την μετατόπιση των τοίχων δημιουργήθηκε walk-in closet/ laundry στο διάδρομο, ώστε να εξασφαλίζεται επαρκής χώρος αποθήκευσης και αισθητικά να φαίνεται σαν μια απλή υποχώρηση του τοίχου προς τα έξω, αφού η λάκα έχει το ίδιο χρώμα με αυτόν.
Η πρόθεση σχεδιασμού στο μπάνιο ήταν να παραπέμπει περισσότερο σε χώρο διημέρευσης, αφενός λόγω του μεγάλου όγκου του επίπλου νιπτήρα και αφετέρου ώστε να ανακαλείται μία σκηνογραφία άλλης εποχής, με μεγαλύτερη λεπτομέρεια στο σχεδιασμό.
Τέλος, η κουζίνα σχεδιασμένη σε θηλυκές γραμμές, χωρίς ύπαρξη άγριων γωνιών διευκολύνει την κίνηση, ιδιαίτερα αφού εξυπηρετεί ένα τριπλό άξονα κίνησης. Επιπλέον χωνεύεται στον πάγκο ένα στρόγγυλο τραπέζι που εξοικονομεί χώρο χωρίς να εμποδίζει την μετακίνηση.

Διαμέρισμα Υφών
Project

Διαμέρισμα Υφών 2019

Πρόκειται για ρετιρέ στην οδό Εγνατίας, δίπλα στην Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι ανάγκες των ιδιοκτητών, οδήγησαν στην κατασκευή του ενός υπνοδωματίου στο μπροστά χώρο του σπιτιού. Για το λόγο αυτό, κατά την κατασκευή, επιλέχθηκαν υλικά και ειδικές κατασκευές που να κρύβουν την είσοδο του υπνοδωματίου απο τους χώρους διημέρευσης (όπως πχ frameless πόρτα κλπ). Στην κατοικία έγιναν αποκαταστάσεις επίπλων και παλιών κατασκευών. Επιλέχθηκε η γκρι παλέτα καθώς τα έπιπλα των ιδιοκτητών ήταν έντονων χρωματισμών και με pop επιρροές.

Πολύγωνο Διαμέρισμα
Project

Πολύγωνο Διαμέρισμα 2019

Υπήρξε δυσκολία στο σχεδιασμό των χώρων διημέρευσης, καθώς η περίμετρος του διαμερίσματος δεν είχε παράλληλες πλευρές και υπήρχαν έντονες γωνίες. Απομονώθηκαν οι διάδρομοι και οι άξονες κίνησης που χρειαζόταν το διαμέρισμα ώστε να λυθεί η κίνηση από το ένα άκρο ως το άλλο, και δημιουργήθηκαν οι απαραίτητοι χώροι που παραλάμβαναν τις γωνίες των μη παράλληλων αυτών αξόνων. Συνδυαστικά αυτοί οι χώροι αποτελούσαν και την εκτόνωση άλλων χώρων, όπως η είσοδος. Επιλέχθηκαν υλικά σε γήινους τόνους, όπως η ιβουάρ λάκα, το χρώμα της ελιάς στους τοίχους και δρύινες επιφάνειες.