Tag: thessaloniki

Κατοικία στο Πανόραμα
Project

Κατοικία στο Πανόραμα 2020

Το έργο αφορά σε μια διώροφη μονοκατοικία στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, με ισόγειο και δυο ορόφους. Το κτίριο αρχικά κατασκευάστηκε το 1980, με πολυγωνικούς εξώστες και πολλά μορφολογικά στοιχεία χαρακτηριστικά της τότε αρχιτεκτονικής της περιοχής, όπως στέγη και ξύλινα rustic κουφώματα.
Το ολοκληρωμένο έργο σήμερα, ανακατασκευασμένο σε πιο λιτές γραμμές, έχει αποκτήσει μια φόρμα περισσότερο ορθοκανονική, με τα εξωτερικά πλήρη και κενά του να αποτυπώνουν τον κάναβο και τους άξονες κίνησης ή σημεία στάσης αντίστοιχα, όπως συμβαίνουν στο εσωτερικό του κτιρίου. Η επικλινής φύση του εδάφους στην περιοχή, προσφέρει θέα στο Θερμαϊκό κόλπο και ταυτόχρονα επαρκή ηλιασμό σε όλους τους χώρους διημέρευσης της κατοικίας, προσφέροντας μια σκηνογραφία σχεδόν μοναστηριακή μέσα από τα μακρόστενα κατακόρυφα παράθυρα και τους φεγγίτες.
Εξωτερικά, ως υφές του κτιρίου επιλέχθηκαν θερμά γκρι και γήινοι τόνοι ώστε να συνδυάζονται με το θερμό καφέ χρώμα των αλουμινίων και της βλάστησης . Στα δυο ερκερ που βρισκονται σε προβολή από το κτίριο, χρησιμοποιήθηκε τεχνοτροπία ironic oxidation, ώστε να παραπέμπει στις υφές του corten. Oι επιστρώσεις διατηρήθηκαν σε φυσικές υφές, όπως o γρανίτης και ο κυβόλιθος. Βασική ιδέα της επιλογής υλικών ήταν η αντιμετώπιση του φλοιού του κτιρίου ως ένα πιο σκληρό αλλά φυσικό υλικό που συνδυάζεται στο πράσινο τοπίο της περιοχής με τις ελιές και το καφετί χώμα.
Εσωτερικά επιλέχθηκαν τόνοι του άσπρου και γκρι στους χώρους διημέρευσης, μαζί με επενδύσεις σε ξύλο καρυδιάς και μάρμαρο ajax – συνδυασμός που κατοπτρίζει και τους εξωτερικούς συνδυασμούς της παλέτας υλικών και χρωμάτων. Στους χώρους των υπνοδωματίων οι τόνοι γλυκαίνουν, και χρησιμοποιείται δρύινο ξύλο σε δάπεδο και επενδύσεις για χαμηλότερους τόνους αντιθέσεων και μεγαλύτερη ηρεμία ανάμεσα στο λευκό και το ξύλο.

Κατοικία στη Θέρμη
Project

Κατοικία στη Θέρμη 2020

Το έργο αφορά στον σχεδιασμό του εσωτερικού χώρου μίας νεόδμητης μεζονέτας στη Θέρμη, συνολικού εμβαδού 160 τ.μ. Στο ισόγειο βρίσκονται οι χώροι διημέρευσης, ενώ στον όροφο οι χώροι διανυκτέρευσης. Οι ιδιοκτήτες ήθελαν μία μοντέρνα και φωτεινή κατοικία με στοιχεία boho. Για να τονιστεί η μοντέρνα αισθητική της κατοικίας, επιλέχθηκε το λευκό χρώμα σε όλους τους εσωτερικούς τοίχους, το οποίο διακόπτεται από ταπετσαρίες σε αποχρώσεις του πετρόλ – pistachio για να δοθεί έμφαση σε συγκεκριμένα σημεία. Στην κουζίνα βρίσκουμε τα πιο boho στοιχεία, καθώς αποτελεί την εστία του σπιτιού και τον κεντρικό χώρο διημέρευσης. Τα έπιπλα σχεδιάστηκαν σε λιτές, minimal γραμμές που δημιουργούν έντονες γεωμετρίες και καθαρά σχήματα.

Οι χρωματικές παλέτες που επιλέχθηκαν ήταν:
– Παλέτες του μπεζ για καναπέ και καρέκλες
– Παλέτες του πετρόλ και pistachio στις ταπετσαρίες στους χώρους διημέρευσης
– Καπλαμάς καρυδιάς και λευκή ματ λάκα για τα έπιπλα και την κουζίνα.
– Λευκό χρώμα για τους τοίχους και τα εσωτερικά κουφώματα

 

Info Point Στη Νέα Παραλία
Project

Info Point Στη Νέα Παραλία 2019

To project αφορά σε περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης, Info Kiosk, τοποθετημένο στη παραλία, δίπλα στο Βασιλικό Μέγαρο, τον Λευκό Πύργο και την αρχή του νεοπολιτιστικού άξονα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το έργο κατασκευάστηκε με την επιχορήγηση του ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου , το 2018, και σε συνεργασία με το γραφείο της Νατάσας Χατζηαγγέλη, που είχε αναλάβει το σχεδιασμό καθώς και το graphic design του δαπέδου. To δάπεδο εχει κατασκευαστεί απο layers χρωματιστής ρητίνης, που δίνουν την ψευδαίσθηση της αλληλοεπικάλυψης και της διαφάνειας. Χαράχθηκε με τη χρήση κανάβου, και επιστρώθηκε τελικά με βερνίκι μέγιστης αντανάκλασης για μεγαλύτερη αντοχή και πιο ανάλαφρη αίσθηση, συσχετιζόμενο πάντα με τη θαλάσσα η οποία βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση. Το δάπεδο ειναι το κυρίαρχο στοιχείο του περίπτερου, καθώς όλα τα υπόλοιπα έχουν κατασκευαστεί σε ουδέτερες και λευκές αποχρώσεις.

Διαιτολογικό Κέντρο
Project

Διαιτολογικό Κέντρο 2019

Το πρότζεκτ αφορά σε μελέτη και σχεδιασμό διαιτολογικού ιατρείου στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης. Το target group είναι κυρίως παιδιά, για το λόγο αυτό επιλέχθηκαν πολυμορφικές κατασκευές – παιχνίδια ως διαχωριστικό στο χώρο αναμονής και το κεντρικό ιατρείο. Για τον ίδιο λόγο και τα χρώματα είναι έντονα, και οι υφές πιο μαλακές.