Projects

Appartment with White Tower View

Appartment with White Tower View 2019

This project is a renovation of an 8th floor, 80 square meter, pent-house apartment located on Ethniki Aminis Street in Thessaloniki, with a White Tower view. The apartment consists of a living room, a guest/ TV room, a dining room, a bedroom, a kitchen and a bathroom.

The apartment building is decorated in the Art Deco style and has clear influence of French architectural motifs, all of which were integrated in the design of the apartment. A variety of elements that already existed, such as some metal pods, were reserved and used as space dividers in the dining room. The owners’ old furniture were also restored and placed in the apartment and any new furniture was chosen to be in the Art Deco and executive style.
The color pallets used were the following:
– Oak wood for the flooring (fishbone and parallel layout)
– Grey shades for seating
– Pink shades for the couch and demo (closet wallpaper in the guestroom)
– Gold and Bronze for accessories (metal tables, lights and door knobs)
– Calacatta marble for details
– Walnut wood for furniture

A new TV room was created as an extension of the living room which is consolidated/ separated through a hidden sliding door with white lacquer. With the relocation of the walls we created a walk-in closet/ laundry room in the hallway, so as to insure storage space as well as make an aesthetic statement because the result creates the illusion of the wall retreating outwards, since the lacquer has the same color.

The intension of the bathroom design was to create a living space for two reasons; firstly to create enough space for the large furniture the owners chose and secondly to refer to a scenery.

Lastly, the kitchen is designed with feminine lines, avoiding sharp edges in order to facilitate movement, especially because the kitchen is an axis of three paths. Also a round table is integrated in the kitchen bench which creates sitting places for three people without cutting off any movement direction.

Texture Apartment

Texture Apartment 2019

This project is a pent house on Egnatia Street, close to Agia Sofia, in the center of Thessaloniki. The needs pf the owners led to the fabrication of a bedroom in the front of the house. For this reason, during construction, we chose materials and special structures which hide the bedroom entrance from the rest of the living spaces, such a choice was the frameless door. Restorations of the owners old furniture were a big part of the project and any new gained furniture were chosen in grey tones (the same as the rest scheme of the house) in order to highlight teh exhisting furniture which had very bright colours and pop influences.

Info Point By The Seaside

Info Point By The Seaside 2019

This project is an Information Kiosk for the manicupality of Thssaloniki and it islocated next to Vasiliko Megaro, the Whiet Tower and in the beggining of the neo-cultural axis from the statue of Alexander the Great until Telogleio.

The Info Kiosk was realized with a donation from the Stavros Niarchos fund in 2018 in collaboration with Natasa Chatziaggeli’s office, who designed the pattern of the floor.The floor is the main feature of the kiosk, it was constructer from layers of coloured rasin, which create the illusion of overlapping and transparansy. It was carved with the use of a grid and finally it was polished with a varnish of high reflectivity. This had two advantages, firstly to provide the flooring with more resistance and secondly to provide the user with a light-headed feeling, in relation to the sea which is very close to the kiosk. All other elements of the kiosk were designed in whote or neytrual lines and materials, so the floor can be fully emphasized.

Bildo Pet Bag

Bildo Pet Bag 2019

This bag was designed for Bildo Company and its cooporation with Disney. It is a pet bag made out of polypropylene, which can be used to carry any toys your pet might need. The target group this pet bag was desined for are young girls, so more feminine lines where chosen and the colour scheme consists of pal shades but brightly coroured, in order for the bag to stand out and seem appealing to children. The motifs are cirlular and they imitate the holes that would have been essential in an actual pet bag for the little animal to breathe out of.

Genesis

Genesis 2019

Genesis is a folding office table with a hanle for easy transortation iof the object when folded and while it is in use. The special design element is that all of the table is made up from just one piece of wood. This design bares an advatage as much as the cost is concerned and is very user-friendly.

-Low construction cost
-Easy to store (because of plank shape)
-Easy to transport and deliver (logistics)
-Light construction- it can be carried by one person
-It can be assembled without tools
-It can be easily produced with serial production
-Lean production

Prefabricated House

Prefabricated House 2019

Contemporary needs, minimum time spent in the house and the greedy search for more and more space have led many people to “minimal living”. The design challenge which accompanies this space, which will only satisfy the basic needs, is the reconstruction of our way of living. This architecture synthesis leads to smart solutions, which challenge “comfort” and “conformation”, and gives users a sense that something was design to fit them like a glove, an sense which makes anyone feel unique, even in a small space.